Acuzatiile aduse lui Dinu Patriciu, clasate

Dinu Patriciu, care a murit ieri la Londra, era cercetat în două dosare penale.

Acuzațiile aduse omului de afaceri Dinu Patriciu vor fi clasate.

În schimb, în cazul plângerilor făcute de el, procedurile vor continua doar la cererea moștenitorilor.

Dinu Patriciu, care a murit ieri la Londra, era cercetat în două dosare: unul instrumentat de DIICOT și celălalt de Parchetul Tribunalului București.

DIICOT nu a oferit informaţii despre cazul în care era cercetat Dinu Patriciu, dar după decesul omului de afaceri, acuzaţiile ce-l vizau pe acesta vor fi clasate.

Totuși acţiunea va continua în ceea ce-l priveşte doar pe latură civilă. Mai exact moștenitorii ar putea plăti prejudiciul din dosar în cazul unei vinovății.

Potrivit unor surse, omul de afaceri era acuzat de delapidare şi spălare de bani, iar paguba ar fi de peste 1 milion de euro.

Dinu Patriciu mai are un dosar penal de evaziune fiscală, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în care prejudiciul este de 16 milioane de lei.

El a fost pus sub acuzare în luna mai şi este cercetat alături de alte şase persoane. Și aceste acuzații vor fi clasate.

Pe de altă parte moștenitorii urmează să decidă dacă vor continua procedurile în cazul plângerilor făcute de Dinu Patriciu.

Între altele e vorba de o plângere depusă la DIICOT pentru violarea corespondeneţei.

Omul de afaceri susținea că mai multe persoane de la ziarul eNațional i-au spart corespondenţa pe care o purta cu avocaţii în perioada proceselor civile cu partajul.

Dinu Patriciu a murit ieri la Londra la vârsta de 64 de ani, fiind răpus de cancer.