Acuzații grave la adresa președintelui – director general TVR

De ziua internațională a presei, conducerea televiziunii publice e în atenția tuturor.
Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii „Starea Nației” de la TVR, a publicat pe blogul său personal, mai multe înregistrări în care președintele-director general al instituției Doina Gradea, îi jignește pe jurnaliștii televiziunii publice.
Mai grav, ea recunoaște că uneori e nevoită să intervină în politica editorială a știrilor .

Dragos Pătraru, care realizează emisiunea Starea Nației la TVR, spune că potrivit contractului, nu are voie să denigreze imaginea televiziunii publice.
Așa că, Dragoș Pătraru face aceste dezvăluiri în calitate de avertizor public:
In inregistrarile publicate pe blogul sau , președintele-director general al instituției, Doina Gradea, vorbește insultător la adresa jurnaliștilor de la Știrile TVR și spune că uneori e „nevoită” să intervină în politica editorială.

Dragos Patraru a facut anumitre precizari in cadrul emisiunilor sale la TVR despre ingerintele politice din Consiliul de administatie.
Sunt si inregistrări cu directorul TVR 1 Eduard Dârvariu, care critica realizatorii, angajații și Comisia de Etică din TVR îi sugereaza lui Dragoș Pătraru ca nu e civilizat sa vorbesti de rau locul in care lucrezi.
Mai mult, dupa aceea, directorul TVR 1 i-a cerut lui Dragos Patraru sa ii trimita desfasuratorul emisiunilor sale inainte de difuzare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS