Confidenţialitate

Acuzații de malpraxis la SJU Galați: O femeie a murit după ce a fost diagnosticată și tratată greșit | AUDIO

Acuzații de malpraxis la Spitalul Județean de Urgență din Galați. O femeie de 68 de ani a murit după ce a fost diagnosticată și tratată greșit. Familia sa a făcut plângeri la Parchet, Colegiul Medicilor, Direcția de Sănătate Publică și la conducerea spitalului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe 9 august, femeia a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Galați pentru că nu putea respira. A fost văzută de mai mulți medici, i s-au făcut analize, inclusiv o radiografie pulmonară și a fost diagnosticată cu diabet, fiindcă avea glicemia mare.

A fost internată în Secția pentru diabetici și tratată conform diagnosticului. Însă femeia s-a plâns în continuare că nu poate respira. La insistențele copiilor ei, femeia a fost conectată la o sursă de oxigen. Starea nu i s-a îmbunătățit.

Familia a cerut alte opinii medicale, însă acest lucru l-a deranjat pe medicul curant. Cu toate acestea, familia a insistat ca femeia să fie conectată la o sursă individuală de oxigen, acuzând faptul că sursa din salon nu are presiunea corespunzătoare.

Pe 26 august, femeia a murit.

Nu încetase nicio clipă să le spună și medicilor și copiilor ei că nu poate respira. Acum, sunt așteptate rezultatele anchetelor declanșate în caz. Familia femeii decedate și-a angajat avocat și a cerut autopsie.

Certificatul medico-legal a arătat că una din cauzele morții este bronhopneumopatia constrictivă acutizată.

Spitalul Județean de Urgență din Galați a transmis prin purtătorul de cuvânt că sursa de oxigen la care a fost conectată femeia funcționează în parametri. Mai mult, pacienta a fost tratată de la internare atât pentru patologia respiratorie, cât și pentru diabetul zaharat nou descoperit.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Gărzile de pe secția Chirurgie de la SJU Târgu Jiu nu vor mai fi asigurate de medicii spitalului începând de la data de 7 septembrie | AUDIO