Confidenţialitate

Acuzații de corupție la adresa directorului RA-APPS

Gabriel Surdu ar fi făcut mai multe demersuri, astfel încât firma sa, condusă printr-un intermediar, să obțină un contract privind lucrări într-o comună din Buzău.

Potrivit DNA, infracțiunile ar fi fost comise în perioada 2013-2014.

În acest caz au loc mai multe percheziții atât la sediul RA-APPS, cât și la sediile unor firme din București și Prahova:

Gabriel Surdu i-ar fi cerut în 2013 președintelui Consiliului Județean Buzău, la acea vreme Cristinel Bîgiu, să-i faciliteze obținerea unui contract pentru firma Construct Co Group, firmă condusă de directorul RA-APPS printr-un intermediar.

Era vorba despre un contract privind lucrări de canalizare în comuna Ghergheasa, în valoare de 11 milioane de euro.

Potrivit unor surse judiciare, șeful CJ Buzău, trimis în judecată pentru alte fapte de corupție, i-a cerut lui Gabriel Surdu, în schimbul intervenției sale la primarul localității, 8% din valoarea contractului, semnat în cele din urmă în mai anul trecut.

Potrivit declarației de avere din 2014, directorul RA-APPS are o avere impresionantă.   Gabriel Surdu are aproape 56 de hectare de terenuri în județele Buzău, Ilfov și Brăila, cumpărate în perioada 2005 – 2012. Gabriel Surdu deține două locuințe în Snagov și 50% dintr-o locuință din București.

Are două conturi în bancă de peste 1 milion 300 de mii de lei și un împrumut de 15.000 de euro. În calitate de șef al RA-APPS are un salariu anual de 56 de mii de lei, iar soția sa câștigă 58 de mii de lei.

Gabriel Surdu nu are mașină, în schimb pare a fi pasionat de sporturile nautice. În urmă cu doi ani a cumpărat un ski jet și o barcă cu motor.