Confidenţialitate

Acuzații de abuz într-o fabrică de confecții din Alexandria. Patronul neagă faptele

Mai multe foste angajate ale unei mari firme de confecții din Alexandria, județul Teleorman reclamă condițiile deosebit de grele în care și-au desfășurat activitatea.

Ele vorbesc despre abateri precum: nerespectarea programului legal de muncă, despre o normă de lucru imposibil de realizat, dar și despre abuzuri.

Mărturiile lor se referă la faptul că nu li se permite să-și ia o sticlă de apă sau să mânânce în timpul programului, că nu li se dă voie să meargă la toaletă decât în pauza de lucru și că, în cazul în care li se face rău, nu li se asigură niciun fel de asistență medicală și sunt ținute la mașină până la finalul programului.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a dat până acum câteva amenzi companiei, însă ele au vizat nerespectarea programului legal de muncă și faptul că angajatele nu beneficiază de condiții decente de lucru: in ateliere este mult prea cald.

Pe de altă parte, reprezentanții companiei neagă acuzațiile și spun că femeile care se plâng acum exagerează.

Totuși, un număr din ce în ce mai mare de femei care au lucrat acolo insistă că e important ca lucrurile să se lămurească.

Patronul companiei este cetățean de onoare al orașului și unul dintre sponsorii tradiționali ai evenimentelor publice din Alexandria.