Confidenţialitate

Acuzat că fură electricitate, Cătălin Boboc a demisionat din PNL

Suspectat că și-a branşat ilegal o casă din Brăila la reţeaua de electricitate, fostul senator Cătălin Boboc şi-a anunţat, marţi seară, demisia din Partidul Național Liberal.

“Pentru a nu politiza o situaţie personală care va fi lămurită şi pentru a nu crea în vreun fel presiune, am decis să îmi dau demisia din funcţia de membru al Partidului Naţional Liberal. Consider că este cel mai decent gest politic pe care îl pot face, astfel încât imaginea partidului să nu fie afectată de acuzaţiile care mi-au fost aduse”, a transmis politicianul.

“Voi reveni cu toate explicaţiile şi documentele necesare după ce voi face toate demersurile pentru a-mi demonstra nevinovăţia”, a adăugat fostul secretar de stat în Ministerul Muncii.

“Am fost şi sunt un om de partid, le mulţumesc tuturor colegilor mei pentru colaborare, din 2003 şi până acum. Îi asigur de buna mea credinţă şi cred că ne vom reauzi!”, a conchis Cătălin Boboc.

Presa a scris că un angajat al Societății Muntenia Nord – Sucursala Brăila a sesizat Poliția Municipiului Brăila despre identificarea unui contor branşat ilega în urma unor verificări.

În locuința respectivă stă mama fostului senator.

”În cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, conform Legii nr. 123/2012 a energiei electrice şi gazelor naturale”, au susținut reprezentanţii IPJ Brăila.

Respingând acuzațiile ce îi sunt aduse, Cătălin Boboc a prezentat avizul tehnic de racordare la reţeaua cu energie electrică.

”Cătălin Boboc și-a dat demisia din PNL, pentru a nu afecta în vreun fel imaginea partidului. Este un fost senator, fost secretar de stat în Ministerul Muncii și – acum – fost membru al PNL, care nu se folosește de nicio calitate din CV-ul său pentru a influența în vreun fel limpezirea situației de care este acuzat. Nu a exercitat nicio presiune, nu a tras de timp și nu a pus bețe în roate niciunei cercetări.

PNL este acum delimitat complet de suspiciunile care planează asupra lui Cătălin Boboc, fost membru al partidului. Îi transmit omologului meu din PSD, Radu Oprea, că acum își poate concentra atenția pe situații care chiar afectează, mult mai grav, imaginea coaliției…”, a transmis Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al liberalilor.

FOTO: Facebook