Confidenţialitate

Elisabeta Bostan, celebrată în 2022. Andrei Giurgia: ”Aniversăm și unul dintre cele mai îndrăgite filme pentru copii, Veronica, care împlinește 50 de ani” | AUDIO

Echipa ARTIS și Primăria Orașului Buhuși organizează evenimentul Cinecopilăria cu Elisabeta Bostan, un eveniment dedicat regizoarei, pe care o sărbătorim în orașul natal, la Buhuși pentru întreaga carieră în lumea cinematografiei și pentru cei 90 de ani împliniți pe 1 martie 2021.

Evenimentul va avea loc în perioada 5-6 martie 2022, iar în cadrul acestuia, Elisabeta Bostan va fi numită cetățean de onoare al orașului, iar Casa de Cultură din Buhuși îi va purta numele.

În cadrul evenimentului Cinecopilăria cu Elisabeta Bostan aniversăm și unul dintre cele mai îndrăgite filme pentru copii, ”Veronica”, care anul acesta a împlinește 50 de ani. În 1972, anul lansării, filmul a reușit să aducă în cinematografe peste 3.600.000 de spectatori.

Născută la Buhuși, în jud.Bacău, Elisabeta Bostan a decis în 1950 că este timpul să se mute în capitală, pentru a-și urma cea mai mare pasiune, filmul. Nu a ajuns să joace în filmele de la cinema și nici pe scena vreunui teatru, dar a coordonat, de pe partea cealaltă, unele dintre cele mai bune producții care se adresează, în primul rând, copiilor.

Are două mari pasiuni: copiii și cinematografia, pe care a știut să le îmbine și de aici a cunoscut succesul.

”Pupăza din tei”, ”Tinerețe fără bătrânețe”, ”Veronica”, ”Mama” sunt câteva dintre filmele care poartă cu ele în istorie semnătura Elisabetei Bostan. De fiecare dată, a știut să-și aleagă cu mare atenție copiii care urmau să joace în filmele sale, iar unii dintre ei au ajuns astăzi actori îndrăgiți de publicul românesc. Medeea Marinescu, Bogdan Untaru, Sanda Foamete, Ionel Bocancea, Lulu Mihăescu, Izabela Moldovan sunt numele care au crescut alături de regizoare în cinematografia românească.

Pentru filmele sale a obţinut peste 40 de premii la cele mai importante festivaluri de film de atunci: Filmele sale au fost premiate la festivaluri de film, precum: Teheran, Tokio, Kyoto, Madras, Montreal, iar în multe festivaluri a fost preşedinte de juriu.

La Europa FM, Andrei Giurgia, organizatorul Cinecopilăria cu Elisabeta Bostan, a venit de la Iași alături de echipa ARTIS ca să ne anunțe că în martie regizoarea Elisabeta Bostan va fi numită cetățean de onoare al orașului Buhuși, iar Casa de Cultură din Buhuși îi va purta numele:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.