Actorul Joseph Gordon-Levitt, desemnat “bărbatul anului” de către Universitatea Harvard

Actorul american Joseph Gordon-Levitt va primi titlul “bărbatul anului” – Hasty Pudding Man of the Year – din partea secţiei de teatru a Universităţii Harvard, în cadrul unei ceremonii ce va fi organizată în Cambridge, Massachusetts, pe 5 februarie, informează people.com.

Joseph Gordon-Levitt, în vârstă de 34 de ani, va primi acest trofeu nu doar pentru talentul său actoricesc, ci şi pentru simţul lui antreprenorial, evidenţiat în domeniul online prin lansarea record.org, o platformă participativă dedicată creaţiei artistice.

Titlul “femeia anului” a fost atribuit actriţei Kerry Washington, care va primi acest trofeu în cadrul unei ceremonii ce va avea loc pe 28 ianuarie.

Clubul Hasty Pudding Theatricals de la Harvard, fondat în 1795, reprezintă cea mai veche trupă de teatru de amatori din Statele Unite ale Americii, iar membrii acestuia acordă în fiecare an titlul de femeia, respectiv bărbatul anului, unui artist care s-a remarcat nu numai la Hollywood, ci şi pe scena de teatru sau în alte domenii.

Câştigătorii primesc o oală de budincă aurită, o tradiţie care datează din secolul al XVIII-lea, când 21 de studenţi de la Harvard au stabilit ca fiecare membru al noului club să aducă „o oală de budincă de cereale” la întâlnirile lor.

Joseph Gordon-Levitt, care în 2013 a debutat în calitate de regizor şi scenarist cu pelicula “Don Jon”, în care şi joacă rolul principal, a intrat în cinematografie în 1992, când a apărut în producţia “Beethoven – Un câine puţin prea mare”. După ce a jucat timp de cinci sezoane în sitcomul “A treia planetă de la Soare”, actorul a luat o pauză pentru a urma cursurile Universităţii Columbia din Statele Unite. Părăsind televiziunea, Joseph Gordon-Levitt s-a orientat apoi spre cinema şi s-a făcut remarcat în câteva lungmetraje bine primite de public şi de criticii de specialitate, precum “500 de zile cu Summer”, “Inception” şi “50/ 50”. Au urmat roluri din alte filme cu mare priză la public, precum “The Dark Knight Rises”, “Looper”, “Lincoln”, “Sin City: A Dame to Kill For” şi “The Walk”.

Foto: Facebook/Joseph Gordon-Levitt

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS