Actorul francez Alain Delon, primit cu aplauze la TIFF

Actorul francez Alain Delon a fost aseară oaspete de onoare al Festivalului Internaţional de Film Transilvania. El a luat parte, la proiecţia în aer liber a primului film pe care l-a produs, interpretat şi regizat, Afacerea Pigot.

S-au vândut aproximativ 3.000 de bilete. Simbol al masculinității în anii 60-70, el a explicat înaintea proiecției de film că se bucură că în public sunt multe femei, adăugând: “O să rog femeile să rămână aici pentru că trebuie să ştiţi că nu sunt gay”.

Renumitul actor francez în vârstă de 81 de ani a fost aplaudat şi aclamat în momentul în care a ajuns în Piaţa Unirii, din Cluj.

Legendarul actor Alain Delon, simbol al cinematografiei europene, este prezent pentru prima dată în România. Pentru contribuţia sa artistică excepţională, el va primi premiul de excelenţă, sâmbătă, în cadrul galei de închidere a TIFF. Are o  carieră impresionantă şi peste 100 de interpretări memorabile, în cei 60 de ani de la debutul său în cinematografie.

Rocco şi fraţii săi” (1960), ”În plin soare” (1960), ”Eclipsa” (1962), ”Ghepardul” (1963), ”Laleaua neagră” (1964), ”Samuraiul” (1967), ”Borsalino” (1970), ”Notre histoire” (1984) sau ”Pe cuvânt de poliţist” (1985) sunt doar câteva dintre filmele pentru care Alain Delon este considerat cel mai important actor francez al secolului XX.

Festivalul de la Berlin i-a acordat Ursul de Aur onorific în 1995, iar în 2005 a fost numit Ofiţer al Legiunii de Onoare de către preşedintele Jacques Chirac, pentru contribuţia sa la arta cinematografică.

Rebelul enigmatic al cinematografiei franceze a colaborat, de-a lungul carierei sale, cu nume precum Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni şi Louis Malle, iar meritele i-au fost recunoscute, în nenumărate rânduri, de marile festivaluri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS