Confidenţialitate

Actorul Alexandru Arșinel, audiat în dosarul „Lucan”

Actorul Alexandru Arșinel este audiat în această dimineață în deja celebrul dosar „Lucan”.

Directorul Teatrului de Revistă din București prezintă explicații despre transplantul de rinichi din 2013, operație efectuată de medicul clujean Mihai Lucan. Doctorul este anchetat pentru că ar fi folosit banii și aparatura Institutului de Transplant Renal Cluj pentru clinica sa privată.

Alexandru Arșinel este audiat în această dimineață la DIICOT în calitate de martor – după ce deputatul USR Emanuel Ungureanu l-a acuzat pe actor că rinichiul care i-a fost transplantat trebuia să ajungă la o fetiță. Operația a avut loc în anul 2013 și a fost efectuată de celebrul medic Mihai Lucan.

În ultima vreme, Alexandru Arșinel a respins toate aceste acuzații și a spus că sunt lansate atacuri la adresa sa pentru că numele său este celebru. Domnul Arșinel a precizat de fiecare dată că decizia de a primi rinichiul a fost luată pentru că se afla într-o stare gravă. „A contat că mai funcţionam 7% cu rinichii”, spunea Alexandru Arșinel.

Pe de altă parte, fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu declara în decembrie 2017, că politicieni şi persoane celebre, cu influență ar fi profitat de serviciile medicului Mihai Lucan. Între cei nominalizați – actorul Alexandru Arşinel şi fostul deputat Victor Socaciu.

„Nu există mulţi medici sau mulţi pacienţi ai domnului Lucan care să nu fi ştiut cum stau lucrurile. Ceea ce nu ştiu mulţi este că politicieni şi oameni cu influenţă ai ultimilor 27 de ani au ştiut şi au profitat de serviciile preferenţiale ale domnului profesor, pentru ei înşişi sau pentru apropiaţi. Domnul Alexandru Arşinel (actor, membru UNPR) şi domnul Victor Socaciu (deputat PSD la acea dată) sunt doar două exemple. Sunt sute altele.” Vlad Voiculescu, decembrie 2017

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, fost angajat la Institutul de Transplant Renal din Cluj , a mai spus că medicul Lucan își alegea pacienții în funcție de banii sau influența acestora.Mihai Lucan, fiul acestuia și un director administrativ de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj sunt cercetați sub control judiciar pentru delapidare și constituirea unui grup infracţional organizat.