Activistii sud-coreeni trimit stick-uri cu informatii in Coreea de Nord cu ajutorul baloanelor

Activistii sud-coreeni au mai trimis peste frontiera extrem de securizată cu vecinii nord-coreeni, aproximativ 50 de tranzistori miniaturali, DVD-uri şi bancnote americane de un dolar.

Activişti sud-coreeni au găsit o modalitate ingenioasă de a-i ajuta pe vecinii nord coreeni, cărora le sunt interzise multe drepturi la informaţii.

Au trimis de cealaltă parte a frontierei dispozitive USB cu informaţii despre încălcări ale drepturilor omului în Coreea de Nord, cu ajutorul unor baloane.

Activistii sud-coreeni au mai trimis peste frontiera extrem de securizată cu vecinii nord-coreeni, aproximativ 50 de tranzistori miniaturali, DVD-uri şi bancnote americane de un dolar. Fiecare în parte dintre cele 1.500 de dispozitive pentru stocare de date de tip USB trimise în Coreea de Nord conţine articole în coreeană din enciclopedia Wikipedia.

Preşedintele ONG-ului american Human Rights Foundation spune că ‘in Coreea de Nord există, în mod clar, o imensă sete de informaţii din exterior’, si de aceea s-a gândit să ii ajute.

Deşi nord-coreenii trăiesc în cea mai izolată ţară din lume, au acces limitat la unele informații.O reţea internă de Intranet există din 2012, anumite agenţii guvernamentale au site-uri, iar telefoane mobile au fost introduse în 2008 printr-o singura firma.

Desi 95% din populaţie nu deţine telefoane mobile şi nici acces la Intrane, prin frontiere mai trec marfuri de contrabanda. Telefoane mobile chinezeşti cu care coreeni pot vb in alte tari, DVD-uri, cititoare de tip MP3 şi dispozitive USB.