Confidenţialitate

Acționarii Twitter vor să-l oblige pe Elon Musk să cumpere platforma online. Miliardarul a promis că o va achiziționa, apoi s-a răzgândit

Acționarii companiei Twitter vor să-l oblige pe miliardarul Elon Musk să cumpere, totuși, platforma. Fondatorul companiei Tesla își dăduse acordul cu privire la achiziție în aprilie, însă apoi s-a răzgândit.

Între timp, un fost angajat la Twitter acuză că un agent apropiat de statul chinez ar putea colecta ilegal date despre utilizatorii companiei.

Acționarii rețelei sociale Twitter au votat vânzarea companiei către Elon Musk, pentru suma de 44 de miliarde de dolari.

Postul britanic de televiziune BBC scrie că prin această miscare proprietarii platformei încearcă să-l oblige pe miliardarul fondator al Tesla să cumpere până la urma Twitter.

Vă reamintim, cel mai bogat om din lume a renunțat la acordul pentru achiziție în primăvară, spunând că a fost indus în eroare cu privire la numărul real de conturi false de pe platformă.

Twitter îl poate acționa în instanță pe Musk, mai scrie BBC.

Chiar înainte de votul conducerii Twitter, fostul director pentru securitate al companiei a depus o mărturie în fața Senatului Statelor Unite.

Acuză breșe de securitate grave și acuză inclusiv că un agent apropiat de China ar putea avea acces la datele personale ale utilizatorilor Twitter, conform agenției Reuters.

Citește și: Elon Musk a suspendat achiziționarea Twitter. Acțiunile companiei au scăzut cu 18% după anunț

Foto: Shutterstock