Confidenţialitate

Acționarii clubului Colectiv, audiați în calitate de suspecți pentru ucidere și vătămare corporală din culpă

Acţionarii Clubului Colectiv, Costin Mincu, Alin Anastasescu şi Paul Gancea, sunt audiaţi în calitate de suspecţi pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă, în dosarul privind incendiul în care 30 de oameni au murit şi alţi aproximativ 200 au fost răniţi, a anunţat, luni, Parchetul ICCJ.

Costin Mincu, Alin Anastasescu şi Paul Gancea au fost aduşi cu mandat, pentru fi audiaţi în această cauză, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Cei trei dau declaraţii în calitate de suspecţi, pentru infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în cazul incendiului din Clubul Colectiv.

De asemenea, echipe mixte formate din ofiţeri de poliţie, experţi criminalişti, specialişti pirotehnişti continuă cercetarea la faţa locului, precum şi audierea persoanelor, în vederea lămuririi împrejurărilor în care a avut loc incendiul din seara zilei de 30 octombrie, a precizat PICCJ.

Costin Mincu, Alin Anastasescu şi Paul Cătălin Gancea au ajuns la sediul PICCJ între orele 14.00 şi 14.30, iar la intrare au refuzat să facă declaraţii.

Primul care a ajuns la sediul Parchetului General a fost Costin Mincu: el este unul dintre asociații firmei care deține clubul Colectiv din Capitală.

El a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliștii și a intrat la audieri în grabă, însoțit de avocat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Tăcere și din partea celui de-al doilea patron al clubului – Alin Anastasescu. Și el a fost adus cu mandat în fața procurorilor.

La sediul Parchetului General a ajuns și a treia persoană – care controlează activitatea clubului Colectiv. Paul Cătălin Gancea a intrat grăbit la audieri, cu gluga pe cap – încercând să-și ascundă fața.

În urma tragediei de vineri seara, procurorii au deschis un dosar penal în care se fac cercetări pentru omor calificat.

Anchetatorii merg astăzi și în toate spitalele în care sunt internate persoanele rănite în incendiu, pentru a sta de vorbă cu cei care pot da detalii despre ce s-a întâmplat în clubul Colectiv.

Procurorul general Tiberiu Nițu declara, în weekend, că, în cazul în care cineva va fi găsit vinovat, “pedeapsa este foarte mare”.

Tot luni, la sediul Poliţiei Capitalei dau declaraţii, în calitate de martori, mai multe persoane care au fost în Clubul Colectiv vineri seară, când a izbucnit incendiul.

Anchetatorii merg, luni, în toate spitalele în care sunt internate persoanele rănite în incendiu, pentru a vedea care dintre acestea pot povesti ce s-a întâmplat vineri seară, în Clubul Colectiv.

Potrivit ultimului bilanţ, în incendiul de vineri noapte au murit 30 de persoane, ultima – o tânără de 26 de ani – în cursul serii de duminică, la Spitalul Bagdasar-Arseni. Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din București, până la 90 fiind în stare critică și gravă.