ACL vrea comisie de ancheta pentru ”ofiterul acoperit”, candidat la Presedintie

Liderii deputaților PDL și PNL, Tinel Gheorghe şi George Scutaru, spun că afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu trebuie ‘dezavuate în Parlamentul României.

Grupurile parlamentare ale PNL şi PDL din Camera Deputaţilor vor cere conducerii acestui for înființarea unei comisii parlamentare de anchetă, după afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit căruia printre candidaţii la Preşedinţie ar fi un ofiţer acoperit.

Liderii deputaților PDL și PNL, Tinel Gheorghe şi George Scutaru spun că afirmaţiile șefului statului trebuie ‘dezavuate în Parlamentul României’ şi toţi candidaţii la Preşedinţie trebuie în perioada următoare să răspundă public la această afirmaţie extrem de gravă.

Pentru constituirea unei astfel de comisii e nevoie de semnăturile a 50 de deputați.

Deputatul Tinel Gheorghe spune că ‘în 10-14 zile această problemă lansată în spaţiul public de șeful statului, care este şi preşedintele CSAT trebuie să capete răspuns astfel încât cel asupra căruia planează suspiciunea de a fi ofiţer acoperit să i se interzică dreptul de a candida la Preşedinţia României’.

George Scutaru a precizat că e vorba despre onestitatea unui candidat și că e datoria Parlamentului să lămurească această problemă.

Cei doi au adăugat că liderul PNL Klaus Iohannis, candidatul ACL la Preşedinţie, ‘nu are probleme cu elemente din CV’, a asigurat Scutaru.

Preşedintele Băsescu a spus într-o emisiune televizată că unii candidaţi la Preşedinţie nu şi-ar fi completat CV-ul, că trebuie să spună dacă au fost sau nu ofiţeri acoperiţi şi a precizat că, dacă nu se va întâmpla, o va face el, arătând că nu este corect să duci o asemenea funcţie ‘având două butoane’.