Accidentul aviatic din Rep. Moldova : anchetatorii verifică acum calitatea combustibilului folosit de elicopter

Sicriele cu trupurile celor patru membri ai echipajului SMURD decedaţi în accidentul aviatic din Republica Moldova au fost aduse la Iaşi și primite cu onoruri militare. Zeci de medici, asistente şi ambulanţieri au fost prezenţi la capela din curtea Spitalului de Urgenţă “Sfântul Spiridon”. La Unitatea de Primiri Urgențe, a fost amenajat un mic altar: medicii au venit cu flori și au aprins lumânări pentru colegii lor dispăruți.

Între timp, în afara echipelor de procurori şi anchetatori din România, la locul prăbuşirii elicopterului SMURD au ajuns şi specialişti în accidente aviatice. Bogdan Licu, adjunctul procurorului general al României, nu are deocamdată informații referitoare la lipsa radarului meteo de la bordul elicopterului. Anchetatorii verifică acum calitatea combustibilului, după ce unii martori au declarat că motorul aparatului de zbor s-a oprit în aer:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Elicopterul SMURD a decolat ,ieri, către Cahul, într-o misiune aeromedicală pentru salvarea unei persoane în vârstă de 64 de ani, cu accident vascular cerebral. Înainte de a ajunge la pacient a avut loc accidentul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS