Confidenţialitate

Accidente feroviare produse în Italia în ultimii 15 ani

Coliziunea dintre două trenuri în sudul Italiei este cea mai recentă dintr-o serie de tragedii produse în peninsulă, scrie La Repubblica.

 

În urma tragediei de marți au murit cel puțin 20 de oameni, iar alți 35 au fost răniți. Toate informațiile actualizate le găsiți AICI.

Cea mai gravă tragedie a avut loc în Italia pe 2 martie 1944, la Balvano. Un tren care circula pe ruta Salerno-Potenza a rămas blocat într-un tunel, iar 526 de persoane au murit asfixiate.

Cotidianul italian a prezentat marți o cronologie a accidentelor feroviare din ultimii 15 ani.

12 ianuarie 1997 – La Piacenza, nordul Italiei, trenul Pendolino a deraiat la 300 de metri distanţă de gară, în timp ce călătorea de la Milano la Roma. Opt oameni au murit şi alţi 29 au fost răniţi.

20 iulie 2002 – La Rometta Marea, Sicilia, trenul care circula de la Palermo la Veneţia a deraiat. Opt persoane au murit.

7 ianuarie 2005 – Un tren inter-regional şi un marfar care transporta bare de fier s-au ciocnit frontal, în apropiere de gara Bolognina del Crevalcore, pe linia Bologna-Verona. Bilanțul: 17 morți și 15 răniți.

29 iunie 2009 – Două vagoane cu gaz ale unui tren care a deraiat au explodat în apropiere de gara Viareggio. Explozia a avariat casele din zonă şi a provocat moartea a 32 de persoane.

12 aprilie 2010 – O alunecare de teren a provocat deraierea unui tren regional în zona Val Venosta, din nordul ţării. Nu s-au înregistrat victime.

17 ianuarie 2014 – O alunecare de teren a provocat deraierea trenului IC 660 Milano Centrale-Ventimiglia. Nimeni nu a fost rănit.