Accident între un taxi şi un microbuz în judeţul Argeş

Un accident rutier în care au fost implicate un maxi taxi în care se aflau zece persoane şi un taxi a avut loc, miercuri după amiază, în localitatea Schitu Goleşti din judeţul Argeş.

Iniţial, autorităţile au activat planul roşu de intervenţie, întrucât era vorba despre un microbuz, ulterior planul roşu fiind ridicat, după ce s-a constatat că niciunul dintre pasagerii microbuzului nu a fost rănit.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, Andreea Însurăţelu, accidentul s-a produs miercuri după amiază pe DN 73, în localitatea Schitu Goleşti, unde un taxi în care circula în direcţia Câmpulung – Piteşti şi în care se aflau patru persoane a fost lovit din lateral spate de un microbuz în care se aflau zece persoane.

Primele cercetări făcute de poliţişti arată că şoferul taximetrului a oprit pentru a vira la stânga, să intre într-o curte, iar cel al maxi-taxiului nu l-a observat şi nu a oprit la timp.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, Mădălina Epure, a declarat că iniţial, autorităţile au activat Planul Roşu de intervenţie, întrucât era vorba despre un microbuz, iar ulterior acesta a fost ridicat, după ce s-a constatat că doar trei persoane au fost rănite, niciunul dintre pasagerii din maxi taxi neavând leziuni.

Victimele sunt şoferul microbuzului, cel al taxiului şi o pasageră din taxi. Toţi trei au fost transportaţi la spitalul din Câmpulung pentru îngrijiri medicale.

Poliţiştii au deschis dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă în urma acestui accident.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS