Confidenţialitate

Accident în Vama Veche, produs de un șofer aflat sub influența alcoolului și a drogurilor. Din fericire, nu sunt victime

Un şofer a fost urmărit de poliţiştii din Constanţa după ce a produs un accident rutier în Vama Veche. El a circulat cu o viteză de 133 km/h în localitate pentru a scăpa de maşina de poliţie. Când a fost oprit, poliţiştii au constatat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor interzise.

Incidentul a avut loc sâmbătă, 24 februarie, în jurul orei 17.30 – după cum anunță duminică, IPJ Constanța.

Potrivit comunicatului, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia – Biroul de Siguranță Rutieră au fost sesizați cu privire la faptul că, în stațiunea Vama Veche, s-ar fi produs un accident de circulație (tamponare), iar unul dintre conducătorii auto ar fi părăsit locul accidentului, îndreptându-se spre municipiul Mangalia.

Polițiștii au pornit în urmărirea vehiculului respectiv, pe care l-au interceptat pe strada Oituz, autoturismul fiind înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 133 km/h, pe un tronson de drum unde limita de viteză este de 50 km/h.

Conducătorul auto s-a conformat semnalului regulamentar de oprire.

Polițiștii au procedat la legitimarea și identificarea acestuia, stabilindu-se că este vorba de un bărbat de 36 de ani.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise și a alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Citește și: Record de poluare în Capitală. Garda de mediu anunță amenzi pentru Primăria Generală, amenzi care pot ajunge și la 100.000 de lei