Accident în lanț pe A1 din cauza poleiului. CNAIR, amendată cu aproximativ 3.000 de lei

Polițiștii argeșeni au decis să amendeze Compania de Administrare a Infrastracturii Rutiere cu 3.000 de lei, din cauza accidentului produs azi dimineață pe A1 București-Pitești.

A fost o tamponare în lanț din cauza poleiului.

Polițiștii au identificat 6 mașini implicate, dar e posibil ca numărul acestora să fie mai mare – iar cazurile să fi fost soluționate amiabil între șoferi.

Autostrada care leagă Capitala de Pitești e administrată de CNAIR.  Instituția se face vinovată pentru că nu a intervenit cu material antiderapant – ne-a declarat purtătorul de cuvâtn al Poliției Argeș, Mădălin Zamfir.

Potrivit acestuia, poliţiştii argeşeni vor amenda cu 3.045 de lei CNAIR, după ce mai multe tamponări s-au produs, vineri, pe o bretea a autostrăzii A 1 şi pe autostradă, între kilometrul 106 şi kilometrul 120, accidentele producându-se în condiţiile în care autovehiculele au derapat din cauza poleiului.

Astfel, vineri dimineaţă, şase autovehicule au fost implicate în accidente produse pe breteaua de la kilometrul 106 al autostrăzii, iar ulterior poliţiştii au fost sesizaţi despre producerea altor şase accidente pe tronsonul cuprins între kilometrii 106 şi 120, fiind implicate şapte autovehicule. Accidentele nu au fost soldate cu victime.

CNAIR va fi amendată pentru neasigurarea stării de viabilitate a părţii carosabile conform standardelor în vigoare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS