Accident grav pe DN 2 Afumați – Urziceni

UPDATE ORA 9: În evenimentul rutier au fost implicate 18 persoane, 15 dintre acestea au fost transportate de ambulanţe SMURD, atât de la ISU Bucureşti-Ilfov cât şi ISU Ialomiţa, de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Ialomiţa, la spitale din Capitală, la Spitalul Floreasca, Spitalul Sf. Pantelimon, Spitalul Elias şi Spitalul Sf. Ioan.

În urma accidentului trei persoane și-au pierdut viața – două femei din microbuz şi conducătorul auto al autoturismului. În total, 15 ambulanţe au intervenit pentru acordarea primului ajutor şi transportul victimelor către spitalele din Bucureşti.

Circulația rutieră pe DN2 Afumaţi – Urziceni este întreruptă pe raza localităţii Şindriliţa, din cauza unui accident rutier, în care au fost implicate două autovehicule.

3 persoane au murit și alte 11 au fost rănite în această dimineață, în urma accidentului de pe DN 2 Afumați – Urziceni.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunțat că a fost declanşat planul roşu.

Pe de altă parte, Centrul Infotrafic anunțase că vizibilitatea este redusă din cauza ceții pe drumul pe care s-a produs accidentul.

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate şi în judeţul Suceava, pe DN2 Fălticeni – Roman şi pe DN2E Fălticeni – Gura Humorului. Pe această porţiune vizibilitatea scade şi sub 50 de metri.

De asemenea pe raza judeţului Brăila ceaţa reduce vizibiliatatea sub 50 de metri pe DE584 Brăila – Bărăganu şi pe DN2B Ianca – Făurei.

În judeţul Teleorman, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă pe DN51 Alexandria – Zimnicea. Din această cauză, vizibilitatea este scăzută sub 100 de metri. Între kilometrii 20 şi 44 vizibilitatea este sub 50 de metri.

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă (vizibilitate sub 100 de metri), pe Autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti. Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, iar vizibilitatea scade, pe alocuri, sub 50 de metri.

Pe lângă regulile obişnuite referitoare la circulaţia pe timp de ceaţă, trebuie avute în vedere şi câteva recomandări specifice autostrăzilor:

– măriţi distanţa în mers între autovehicule!

– nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă! În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

  • puteţi solicita sprijinul Poliţiei Autostrăzi, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS