Accident grav în Ungaria: 5 persoane au murit în carambol. Printre acestea și un român, anunță MAE

ACTUALIZARE: Ministerul român de Externe anunță că printre persoanele decedate se află și un cetățean român.

 

”Conform informaţiilor preliminare comunicate de către autorităţile ungare de la faţa locului, printre persoanele decedate în urma accidentului se află şi un cetăţean român. Şase cetăţeni români răniţi au fost transportaţi la unitățile sanitare din Szeged și Mako”, a mai precizat MAE.

Autorităţile ungare continuă cercetările pentru a stabili circumstanţele producerii accidentului.

Potrivit MAE, ”consulul General al României la Szeged s-a deplasat la locul accidentului şi este în legătură permanentă cu reprezentanţii poliţiei ungare şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care participă la intervenţie. Reprezentantul oficiului consular român urmează să se deplaseze de urgenţă la unitățile medicale menționate, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la starea persoanelor rănite şi pentru a acorda asistenţa consulară necesară.”

ACTUALIZARE: Bilanţul victimelor carambolului produs în Ungaria a ajuns la cinci persoane decedate şi 12 rănite, anunţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Patru dintre persoanele rănite sunt în stare gravă.

Toţi răniţii sunt transportaţi la spitale din Ungaria, la decizia autorităţilor maghiare.

ACTUALIZARE: Patronul companiei Eurolines, Dragoș Anastasiu, a declarat pentru Europa FM că niciun pasager al autocarului implicat în carambolul din Ungaria nu a fost rănit. Doar șoferul a suferit câteva răni și a fost transportat la spital.

În autocar se aflau 17 pasageri. Toți au fost preluați de un alt autocar Eurolines și se află în drum spre destinație.

Potrivit companiei, accidentul ar fi fost provocat din cauza a doua microbuze care staționau nesemnalizat pe banda a doua de mers. Șoferul autocarului, pe fondul vizibilității scăzute și a condițiilor meteo nefavorabile, a încercat să împiedice coliziunea cu cele două microbuze, dar nu a reușit să evite impactul.

”Eurolines se află în legătură cu pasagerii și familiie acestora”, a mai transmis compania.

Pentru informații suplimentare, Eurolines România a pus la dispoziție clienților două linii telefonice non-stop: 021.316.77.82 și 0733.10.27.68

ACTUALIZARE: Autocarul cu numere de România implicat în carambol aparține companiei Eurolines.

Conform primelor informaţii, autocarul care venea din Hamburg, Germania, urma să ajungă la Bucureşti. Cu 2 -3 km înainte de intrarea în ţară autocarul a fost implicat într-un accident în lanţ în care au mai fost implicate microbuze, TIR-uri şi maşini mici.

Nu se cunosc cauzele producerii accidentului, însă în acel moment în zonă era ceaţă. Mai multe echipaje medicale au fost trimis din Arad.

Conform celor mai recente informaţii, în accident 4 persoane au murit şi 17 au fost rănite, dintre care 11 în stare foarte gravă. Nu toate victimele sunt din autocar, spun autorităţile. Răniţii sunt transportaţi la Spitalul din Szeged.

Autorităţile continuă cercetările în acest caz.

ACTUALIZARE: Ministerul român de Externe anunță că până în acest moment poliţia ungară nu a furnizat informaţii privind cetăţenia victimelor accidentului în lanţ produs pe pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, în apropiere de intrarea în România.

Consulul general al României la Szeged se deplasează de urgenţă la faţa locului în vederea acordării de asistenţă consulară, precizează MAE, citat de News.ro.

ACTUALIZARE: Crește numărul victimelor în urma accidentului. Patru persoane au murit, a declarat directorul Ambulanței Arad, Mircea Merea. Alte trei persoane sunt încarcerate, potrivit oficialului. În total sunt 15 victime, au mai precizat autoritățile.

 

 

 

 

 


Accident rutier grav în Ungaria, la doi kilometri de localitatea arădeană Nădlac, în sensul de intrare înspre România.

Trei persoane au murit, iar zece au fost rănite.

În accident au fost implicate mai multe autovehicule, precum camioane, microbuze şi autoturisme, precum și un autocar cu pasageri români.

Mai multe ambulanţe din România au ajuns la faţa locului, iar echipele de intervenţie spun că cel puţin trei pasageri sunt decedaţi, iar alte zece persoane sunt rănite.

Elicopterul SMURD din Punctul de Operare Arad este în alertă pentru a interveni, dacă situația o impune.

Din primele informaţii, accidentul a avut loc în Ungaria, la circa 2-3 kilometri de graniţa cu România, pe autostradă, pe sensul către România.

Traficul maşinilor pe sensul de intrare în România dinspre Ungaria este deviat din punctul de trecere a frontierei de pe Autostrada Nădlac – Arad către punctul de trecere a frontierei Nădlac de pe DN 7, la câţiva kilometri distanţă de cel obişnuit, ca urmare a producerii accidentului de pe Autostradă, din Ungaria.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS