Confidenţialitate

Bacău: Accident feroviar între stațiile Urechești și Căiuți. O persoană și-a pierdut viața, după ce un buldoexcavator a fost lovit de tren. Traficul feroviar, oprit

Un accident feroviar a avut loc luni, 11 martie, între stațiile Urechești și Căiuți, în județul Bacău, după ce un buldoexcavator a fost lovit de un tren. În urma accidentului a rezultat o victimă de sex masculin pentru care, din nefericire, a fost declarat decesul. Pasagerii şi personalul feroviar din trenul IR 1541 nu au fost răniți, precizează CFR Călători. 

Traficul feroviar este momentan oprit. Accidentul a fost anunțat și de către CFR Călători.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că în această dimineață, în jurul orei 09:50, ca urmare a neasigurării unui conducător auto la o trecere la nivel cu calea ferată, situată între stațiile Urechești și Căiuți, s-a produs lovirea unui excavator de către trenul IR 1541, pe firul I, la km 21+66”, a transmis CFR.

Totodată, compania a precizat că, „din informațiile transmise de la fața locului, pasagerii şi personalul feroviar din trenul IR 1541 nu au fost răniți”. Au fost însă înregistrate pagube materiale atât la elementele infrastructurii feroviare, cât și la locomotiva trenului.

Trenul, oprit la fața locului până la finalizarea cercetărilor

Trenul IR 1541, care circulă în relația Iași – Brașov, este oprit la locul accidentului rutier până la finalizarea cercetărilor desfășurate de către organele abilitate, dar și intervențiilor pentru remedierea deranjamentelor la elementele infrastructurii feroviare – stâlp LC avariat, fir de contact rupt.

La această oră, firul I de pe intervalul Urechești și Căiuți nu este tranzitat de alte trenuri, însă firul II fiind închis pentru lucrări, repunerea în circulație a trenului IR 1541 pe firul I, cu o altă locomotivă, se va realiza după finalizarea cercetărilor organelor abilitate la locul accidentului și a intervențiilor de remediere a deranjamentelor la componentele infrastructurii feroviare avariate.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigură că reluarea traficului feroviar, în urma accidentelor rutiere, este strict condiționată de finalizarea cercetărilor desfășurate de organele abilitate la fața locului, dar și a intervențiilor de remediere/înlocuire a componentelor infrastructurii avariate”, a mai transmis CFR.

Sursa foto: CFR Călători

Citește și: Familie din Delta Dunării, salvată din mijlocul unui incendiu de stuf și vegetație uscată cu ajutorul unui elicopter SMURD. Apelul ISU Tulcea către populație | AUDIO