Accident de munca pe platforma Oltchim Râmnicu Valcea

Un bărbat a murit și altul este rănit grav în urma unui accident de muncă pe platforma Oltchim Râmnicu Valcea, transmite corespondentul Europa FM.

Cei doi muncitori de platforma chimica lucrau pe un cazan înalat de patru metri ce urma să fie autorizat. La un moment dat un operator chimist a coborât în interiorul recipientului pentru a face anumite verificări. La scurt timp muncitorul nu a mai comunicat cu exteriorul, iar şeful de echipă a coborât în cazan pentru a vedea ce s-a întîmplat. Acestuia i s-a făcut rău şi a căzut în gol.
Până la sosirea echipelor de salvare ceilalţi muncitori au sărit în ajutorul lor și au reușit să îl scoată pe șeful de echipă în vârsta de 61 de ani care a fost preluat de o ambulanţă şi dus la spital.
Cel de-al doilea muncitor a fost scos mai târziu în stare de inconştienţă și cu multiple răni în zona capului. Medicii l-au resuscitat aproape o oră însă din păcate din cauza ranilor foarte grave bărbatul de 48 de a decedat. Imediat cum au ajuns la faţa locuui ispectorii de muncă au cerut buletinul de analize chimice din interiorul cazanului. Există suspiciunea că în cazan concentrația de gaze toxice era peste limită și de aceea celor doi muncitori li s-a făcut rău au leşinat şi au căzut de la aproape patru metri înălţime. Accidentul de muncă de pe platforma Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea este anchetat de ITM şi Poliţia Vâlcea.
 
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare