Confidenţialitate

Academia SRI face verificări după mărturisirile senatorului PSD Eugen Teodorovici

Academia Naţională de Informaţii a SRI se autosesizează în cazul lui Eugen Teodorovici, care a mărturisit că a primit o diplomă de la această instituție, deși n-a călcat pe la cursuri și nici nu s-a dus să ridice documentul.

Senatorul PSD a  făcut în 2013 un curs la Colegiul Național de Informații,  în 2013, de 45 de zile. Colegiul Național de Informații este o instituție care organizează la Academia SRI cursuri pentru civili.

 

Fost ministru al Fondurilor Europene și de Finanțe, senatorul Eugen Teodorovici a mărturisit marți seara, la postul public de televiziune, că în urmă cu mai mulți ani, a primit o diplomă de absolvire de la Academia Serviciului Român de Informații, dar că nu îți mai aduce aminte dacă era un act de absolvire a unui curs sau a unui master.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cel care l-a chestionat pe Teodorovici a fost deputatul Robert Turcescu care, în urmă cu mai mulți ani, a susținut că a fost racolat de un serviciu secret.

Ulterior, Academia Națională de Informații a anunțat că s-a autosesizat şi face verificări privind condiţiile de absolvire în cazul lui Eugen Teodorovici.