Academia Deşteptarea: Categorii de băutori

Inspiraţi de cercetătorii australieni, care au descoperit că există 4 tipuri de consumatori de alcool, Monica, Vlad şi George au extins lista categoriilor de băutori, în Deşteptarea.

Conform cercetătorilor australieni, cele 4 tipuri de băutori de alcool sunt: iniţiatorul, imitatorul (follower, în original), moderatorul şi protectorul.

Mike Reid, profesor la Universitatea RMIT, afirmă că o concluzie importantă a raportului este că în loc să învinovăţim oamenii care beau prea mult, ar trebui să încurajăm consumul responsabil de alcool.

Cercetatorii de la Academia Desteptarea, Monica, Vlad şi George, au studiat şi ei câteva sticle şi câţiva băutori cu etichetă şi au descoperit alte categorii de băutori:

Jucatorul – de fotbal sau de scor electoral. Marcheaza, dar si rateaza multe.

Datornicul – bea mereu pe caiet desi n-a avut asa ceva nici macar la scoala. Datornicul e un bancher pe invers, are multe conturi deschise dar nu pe numele altora ci pe-al lui. El a inventat deficitul bugetar. Si a baut pentru asta.

Beat-Frumos – E un Fat-Frumos ridicol de cucernic. Face avansuri oricui si oriunde pentru ca si el are avansul cam mare. Este genul care invita fete la dans si sfarseste dansand singur in jurul unui stalp din afara localului.

Motivatorul – Incepe fiecare discurs cu « hai te fac una mica » si sfarseste cu « asta e ultima » Stie sa te motiveze si umbla mereu la coarda sensibila « ti-e frica de nevasta de nu bei cu mine ? » « hai frate, inca un rand ca fac eu cinste ! »

Contrazicatorul – Se opune, se revolta si chiar riposteaza. Nu e de-acord cu nimic si nu poate cadea la pace cu cineva decat daca aude fraza » mai luam un rand ?»

Maratonistul – Bea kilometri, bea pana se inchide si se redeschide. Bea si cu obstacole, adica si cu scaunele pe masa. Este cunoscut sub numele bautorul de cursa lunga.

Navetistul – e cel care bea la norma : o naveta. Navetistul se opreste sa bea si cand pleaca de-acasa si cand se intoarce.

Prapastiosul – Bea de suparare, bea din ura si de razbunare. Bea la nervi si bea pana face din jumatatea goala a paharului, un intreg gol. E atat de trist si emotiv incat empatizeaza si bea si pentru necazul altuia.