Academia de Tenis din Bucuresti va fi gata la sfarsitul lunii septembrie, sustine primarul general, Sorin Oprescu (AUDIO)

Amenajată în complexul Lia Manoliu, academia va avea 6 terenuri de tenis și va putea găzdui peste o mie de spectatori.

Academia de Tenis va fi amenajată pe o suprafață de aproape 12 mii de metri pătrați, în imediata vecinătate a Arenei Naționale.

Cele 6 terenuri sunt grupate câte două, pe suprafețe de joc diferite: două pe zgură, două pe acrilic multistrat cu bază cauciucată și două pe prefabricat din cauciuc. Toate vor respecta standardele impuse de forurile internaționale – spune Ioan Mihăilescu, directorul firmei de construcții.

Vor fi 6 gradene cu câte trei rânduri de scaune, astfel că meciurile de tenis vor putea fi urmărite de peste o mie de spectatori. La intrarea în academie, se va afla recepția și un mic magazin cu materiale sportive, vestiarele cu grupuri sanitare și dușuri și un cabinet medical. Va exista și o cafeterie cu terasă exterioară spre terenurile de tenis. Lucrările costă 1 milion de euro și se vor încheia pe 30 septembrie – a anunțat primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Pentru modernizarea patinoarului Mihai Flamaropol primăria va cheltui 100 de milioane de lei. Lucrările vor începe în toamnă și vor dura 1 an. Edilul Sorin Oprescu vrea ca acoperișul patinoarului să fie verde, sub formă de relief artifical, iar publicul să aibă acces aici pentru a vedea orașul de la înălțime.