AC Milan va avea patroni chinezi

Unul dintre cele mai mari cluburi din istoria fotbalului – AC Milan va fi vândut în totalitate chinezilor până la jumătatea anului viitor. Patronul Silvio Berlusconi anunță că se află în discuții avansate cu un grup de investitori asiatici, printre care se numără și Jack Ma – unul dintre cei mai bogați oameni din lume și fondator al gigantului de vânzări online “Alibaba”.

Conform cotidianului “Corriere dello Sport”, 70% din acțiuni vor fi cedate până la sfârșitul lunii iunie, iar restul de 30% ar urmă să fie preluate într-un an calendaristic. Valoarea totală a clubului italian a fost stabilită la 700 de milioane de euro. Aceiași investitori dețin încă o echipă puternică din China, Guangzhou Evergrande.

AC Mialn se află într-o criză de performanțe care i-a cauzat o prăbușire financiară. Formația lombardă s-a clasat în ultimele două sezoane pe locurile 9 și 8, iar acum este pe poziția a 7-a în Serie A și riscă să rămână din nou în afara cupelor europene. În ultimii 4 ani, milanezii au adunat datorii în valoare de peste 250 de milioane de euro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS