Absolvenţii cu rezultate deosebite la olimpiade vor primi granturi de cercetare de până la 3000 euro

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, a declarat, miercuri, că absolvenţii de liceu care au avut rezultate deosebite la olimpiadele internaţionale şi naţionale vor beneficia de granturi de cercetare, sumele alocate fiind cuprinse între 1.500 şi 3.000 euro.

Banii vor fi asiguraţi din fondurile Ministerului Cercetării.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, sumele acordate laureaţilor olimpiadelor internaţionale sunt: 3.500 euro/an pentru cei care au obţinut locul I; 3000 euro/an pentru locul II, 2500 euro/an pentru locul III. Pentru laureaţii olimpiadelor naţionale sumele sunt: 2500 euro/an pentru locul I, 2000 euro/an pentru locul II şi 1500 euro/an pentru locul III la cursul BNR din ziua respectivă.

„Se mai pot acorda şi suplimente la aceste sume dacă tinerii respectivi participă la evenimente ştiinţifice internaţionale şi, de asemenea, dacă formează echipe din care să facă parte cel puţin cinci studenţi care provin de la una sau mai multe universităţi şi care lucrează împreună la redactarea unor materiale sau la crearea unor subcontractări pentru realizarea de probe tehnologice sau promovarea unor idei realizate în echipă”, a completat Alina Petrescu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS