Absolventii care nu au promovat examenul de Bacalaureat vor fi sprijiniti, spune ministrul Educatiei, Remus Pricopie

S-au centralizat aproape toate rezultatele: aproximativ 60% dintre cei care s-au prezentat la examenul din acest an au reușit să promoveze.

Absolvenții care nu au promovat examenul de bacalaureat vor fi sprijiniți, spune ministrul educației.

Remus Pricopie speră ca aceștia să nu-și piardă încrederea și să se pregătească mai bine pentru sesiunea din toamnă.

S-au centralizat aproape toate rezultatele – aproximativ 60% dintre cei care s-au prezentat la examenul din acest an au reușit să promoveze.

În acest an, au intrat în sălile de examen aproape 150 de mii de absolvenți – din cei peste 161-una de mii care s-au înscris. Aproximativ 270 de candidați au fost eliminaţi pentru că au încercat să copieze.

Până ieri după-amiază se centralizaseră 99,62% din rezultatele obţinute, iar potrivit acestor date 59, 18% dintre elevi au promovat.

Ministrul Remus Pricopie le-a transmis felicitări tuturor absolvenților de liceu care au susținut în aceste zile Bacalaureatul și i-a încurajat pe cei care nu au promovat să-și păstreze încrederea în forțele proprii.

În plus, cei care se văd nevoiți să se pregătească în continuare vor fi sprijiniți. Cel mai probabil, ministrul Educației vorbește de sesiunea specială de Bacalaureat, a treia, care se va desfășura în perioada februarie-martie.

Din toamnă și până la începutul anului viitor, elevii care nu au promovat sau care nu s-au prezentat la examen vor beneficia de meditații gratuite.

Candidații nemulţumiţi de rezultate vor putea depune contestaţii astăzi, între orele 12.00 şi 16.00, iar rezultatele finale se vor afișa în data de 11 iulie.