Absența senatorilor liberali de la votul privind arestarea lui Șova – nepăsare sau complicitate?

Nu puterea mirului de la Mormântul Sfânt cât mai ales nepăsarea sau complicitatea Opoziției l-­au făcut din nou scăpat pe Dan Șova din ghearele DNA, asta în ciuda Constituției, în ciuda logicii și chiar a bunului simț.

Ieri Senatul a reluat votul pe cererea DNA, deși votul anterior în care cererea DNA primise mai multe aprobări decât respingeri era perfect legal, doar interpretarea sa fiind suprarealistă.

Bun, deci Senatul ar fi trebuit să se întrunească și să constate că votul a fost în favoarea cererii DNA și să dea o hotărâre de elibere a lui Dan Șova de covârșitoarea imunitate. În loc de asta, s-­a supus din nou la vot, iar rezultatul a fost de 72 de voturi împotriva cererii de respingere și doar 66 de voturi pentru.

Problema este însă că au lipsit nouă liberali, care dacă ar fi participat și ar fi votat la vedere precum colegii lor erau mari șanse ca cererea DNA să primească 75 de voturi pentru.

Deci, cine l-­a făcut scăpat pe Șova? Puterea? Sau Opoziția? Imediat după vot, președintele Klaus Iohannis a mai publicat două rânduri pe Facebook:

Constat, din păcate, că prin votul dat astăzi în Senat, Parlamentul perseverează în a obstrucționa procesele din justiție, apelând la tertipuri procedurale. Atunci când este vorba de statul de drept, este din ce în ce mai greu de lucrat cu acest Parlament și această majoritate.

Bun, bravo! Iohannis lucrează, dar lucrează greu. Doar n-o să zică acuma că stă țara în loc, din cauza lui Șova…

Astăzi la România în Direct, Moise Guran vă întreabă: Credeți că absența senatorilor liberali de la votul referitor la arestarea lui Șova a fost o dovadă de nepăsare sau una de complicitate? Dar reacția președintelui Iohannis cum vi se pare? Când spune că nu este din ce în ce mai greu de lucrat cu acest parlament și cu această majoritate, credeți că președintele îl are în vedere și pe Crin Antonescu sau pe ceilalți liberali care au determinat în final prin absență acest rezultat?

Puteţi asculta LIVE România în Direct şi online, la adresa www.europafm.ro/live. Moise Guran vă invită să vă exprimaţi opinia şi să o faceţi auzită în întreaga ţară sunând la numărul de telefon 0372.069.599.