Confidenţialitate

Abramovici confirmă că scoate Chelsea la vânzare. „Este în interesul clubului”

Roman Abramovici a confirmat miercuri că a scos Chelsea la vânzare. Miliardarii Hansjörg Wyss și Todd Boehly fac parte dintr-un consorțiu care încearcă să cumpere echipa din Premier League, scrie The Guardian.

Surse au declarat pentru The Guardian că există cel puțin un alt grup care se pregătește să facă o ofertă chiar săptămâna aceasta. Se aude că o avalanșă de oferte l-ar ajuta pe Roman Abramovici să-și mențină sfera de influență.

Abramovici și-a confirmat planurile de vânzare miercuri seara. A spus că veniturile nete din vânzare vor fi dinate unei fundații caritabile „în beneficiul tuturor victimelor războiului din Ucraina”. A precizat că nu va cere rambursarea banilor pe care i-a împrumutat lui Chelsea de când a cumpărat clubul în 2003.

„Întotdeauna am luat decizii având în vedere interesul clubului”, a declarat Abramovici. „În situația actuală, am luat, prin urmare, decizia de a vinde clubul, deoarece cred că acest lucru este în interesul clubului, al fanilor, al angajaților, precum și al sponsorilor și partenerilor clubului” a adăugat acesta.

„Vânzarea clubului nu va fi făcută pe repede înainte, ci va urma un proces corespunzător. Nu voi cere rambursarea niciunui împrumut. Pentru mine nu a fost niciodată vorba de afaceri sau de bani, ci de pasiune pură pentru joc și club. Mai mult, am instruit echipa mea să înființeze o fundație caritabilă unde toate veniturile nete obținute din vânzare vor fi donate. Fundația va fi în beneficiul tuturor victimelor războiului din Ucraina. Aceasta include furnizarea de fonduri critice pentru nevoile urgente și imediate ale victimelor, precum și pentru a sprijini activitatea de recuperare pe termen lung”, a mai spus Abramovici.

Abramovici a declarat că vânzarea a fost o „decizie incredibil de dificilă” și că „mă doare să mă despart de club în acest mod”.

Abramovici a scos clubul la vânzare după cinci zile extrem de pline de evenimente, în care a anunțat că intenționează să renunțe la conducerea clubului Chelsea. Parlamentarul laburist Chris Bryant i-a sus că se grăbește să vândă proprietăți din Marea Britanie pentru a evita eventualele sancțiuni financiare.

Sursa foto: Profimedia / AFP

Citește și: Cum propagă Rusia fake news-ul. Cele 5 narațiuni care stau la baza strategiei de dezinformare