A. Vasilescu, după atacul lui Tudose la BNR: ”Afirmațiile premierul sunt declaraţii politice”

Afirmațiile premierul Mihai Tudose sunt ”declaraţii politice” – spune la Europa FM, consilierul guvernatorului Băncii Naționale Române, Adrian Vasilescu.

Acesta subliniază că vremea dobânzilor mici a trecut și este vorba despre o tendință globală în care se înscrie și România.

Adrian Vasilescu răspunde astfel atacului dur al premierului la adresa BNR. Mihai Tudose a declarat, vineri, referindu-se la creşterea nivelului indicelui ROBOR, că probabil – cităm,  ”colegii” de la BNR au fost puţin plecaţi de acasă, pentru că era rolul băncii naţionale să intervină.

Orice declarație a primului ministru sau declarație de la guvern este prin excelență o declarație politică. Așa că și declarația primului ministru este și ea o declarație politică. Problema este alta. Încă din vară se contura o creștere a dobânzilor în general. Această tendință se contura nu doar în România cât în lumea largă (…) Toatea astea arătau că valul nu poate să ocolească România”, a spus la Europa FM, Adrian Vasilescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Mihai Tudose a declarat, vineri, referindu-se la creşterea nivelului indicelui Robor, că probabil ”colegii” de la BNR au fost puţin plecaţi de acasă, pentru că era rolul băncii naţionale să intervină. ”Măcar să ştim: mai e Banca Naţională a României sau e o structură de zei care se ocupă de propria lor existenţă, foarte bună de altfel”, a afirmat premierul.

”Cred că colegii noştri, ai românilor sau care ar fi trebuit să fie colegii românilor de la BNR au fost puţin plecaţi de acasă, fiindcă ăsta era rolul BNR – să nu lase să crească şi să nu lase nişte actori să se joace pe această temă”, a afirmat premierul.

Întrebat dacă ar trebui să intervină BNR, Mihai Tudose a replicat: ”Păi asta face BNR, nu se joacă la modul pozitiv pe această piaţă?”.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS