A treia zi de proteste în Piața Victoriei și în marile orașe

22.25

Potrivit Jandarmeriei Bucureşti, „un bărbat în vârstă de aproximativ 35 de ani a fost indicat de persoanele din Piaţa Victoriei ca având un comportament suspect, el fiind extras şi condus la secţia de poliţie pentru a fi legitimat şi sancţionat (dacă va fi cazul)”.

ora 21.30

Poliţiştii au restricţionat, duminică seara, traficul rutier şi pe Bulevardul Lascăr Catargiu, de la Piaţa Romană către Piaţa Victoriei, informează Poliţia Capitalei.

Măsura a fost luată în contextul extinderii protestului din Piaţa Victoriei.

Peste 12.000 de oameni în Piața Victoriei.

„Demisia!”,”Mi-aţi găurit sufletul cum aţi găurit bugetul de stat”, „20 20, Veorico nu mai pleci?”, „Alegeri anticipate” sunt câteva dintre lozincile scandate de protestatari.

ora 21.00

Lumea a continuat să vină în Piaţa Victoriei, de pe bulevardele adiacente sau de la metrou.

În acest moment sunt circa 10.000 de oameni la protest.

Jandarmii au înlăturat unele garduri amplasate dinainte și au lărgit perimetrul unde poate sta mulțimea.

Un protestatar a venit în piaţă cu două găini în lesă. „Mesajul e pentru Viorica Dăncilă, să îi arătăm că ar trebui să facă și ea ceva mai la nivelul ei, să crească găini de exemplu”, a explicat protestatarul.

La ora 20, în Piața Victoriei din București se aflau peste 2.500 de persoane pentru a protesta împotriva Guvernului, pentru a treia seară consecutiv.

Unul dintre protestatari flutură un uriaş drapel alb pe care, alături de harta României, este scris „Decembrie 1989”. Oamenii din piaţă au steaguri tricolore, precum şi ale UE, NATO, SUA, Angliei şi Canadei, unii suflă în vuvuzele, iar alţii scandează „PSD – Ciuma roşie!”, „Demisia!”, „Hoţii”.

Unii dintre protestatari poartă tricouri negre cu inscripţia „#nucedăm”, iar alţii au pancarte cu sloganuri precum: „Ruşine Jandarmeriei Române”, „În an centenar aţi luptat împotriva cetăţenilor. La mulţi ani România”, „Demisia”, „Corupţia ucide”, „Trădători de neam şi ţară”, „Fără violenţă”, „Bine aţi venit acasă”, „PSD=PCR”, „Alegeri anticipate”, „Hoţii”.

Poliţia Capitalei a anunţat că a fost restricţionat traficul pe Şoseaua Buzeşti către Piaţa Victoriei. A fost restricţionat traficul pe strada Paris. De asemenea, se restricţionează traficul pe Şoseaua Kiseleff către Piaţa Victoriei, de la intersecţia cu str. Arh. Ion Mincu şi pe Bd. Aviatorilor, de la intersecţia cu str. Arh. Ion Mincu.

Sute de persoane participă la protestele antiguvernamentale aflate în desfăşurare duminică seara și în marile oraşe din ţară.

Peste 2.000 de oameni se află în stradă la Sibiu, 300 la Iaşi, 1.000 de persoane la Cluj Napoca, 100 la Braşov – potrivit Agerpres.

Peste o mie de oameni mărşăluiesc pe principalele bulevarde din Sibiu. Manifestanţii cer demisia Guvernului şi organizarea de alegeri anticipate. Protestarii au steaguri, vuvuzele şi pancarte cu mesaje antiguvernamentale.

Participanţii la protest au autorizaţie de la Primărie să mărşăluiască până la ora 22.00, pe o distanţă de 14 kilometri din oraş, pe traseu fiind şi casa preşedintelui Klaus Iohannis.

Aproximativ 300 de persoane au venit şi duminică seara pentru a protesta în Piaţa Unirii din Iaşi, numărul lor fiind în creştere.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS