A treia decapitare revendicata de Statul Islamic

Gruparea Statul Islamic a revendicat decapitarea celui de-al treilea ostatic în decurs de o lună – a britanicului David Haines, angajat umanitar.

Într-o înregistrare video intitulată ‘Un mesaj pentru aliații Americii’, militanţii grupării teroriste reproşează premierului britanic că s-a alăturat SUA în lupta împotriva Statului Islamic.

Acest bărbat britanic trebuie să plătească prețul promisiunii tale, Cameron, pentru a înarma peshmerga împotriva Statului Islamic. Alianţa ta diabolică cu America va accelera doar distrugerea ta, iar rolul tău de căţeluş ascultător nu va face altceva decât să te atragă pe tine şi pe britanici într-un alt război sângeros, afirmă un bărbat mascat îmbrăcat în negru, cu accent britanic, în picioare lângă Haines, care este arătat în genunchi și purtând o salopetă portocalie, potrivit surselor citate.

Premierul britanic, David Cameron, a condamnat execuţia ‘diabolică’ a lui Haines şi a promis ‘vânarea’ asasinilor.’Este un act diabolic pur. Inima mea este alături de familia lui David Haines, care a dat dovadă de un curaj extraordinar şi tărie de-a lungul acestui calvar. Vom face tot ceea ce ne stă în putere să-i vânăm pe aceşti criminali şi să ne asigurăm că vor fi aduşi în faţa justiţiei, indiferent de cât de mult timp va lua’, a spus Cameron.Un purtător de cuvânt al Guvernului a declarat că premierul va prezida o reuniune de urgenţă a Comitetului Cobra.Într-un mesaj postat pe Twitter, Casa Albă a condamnat şi ea uciderea în mod barbar a lui David Haines şi s-a declarat alături familia britanicului.