A plouat torential si in Prahova (AUDIO)

Zeci de case au fost inundate şi mai multe drumuri comunale – afectate de viituri – în special pe Valea Prahovei.

Cele mai mari probleme produse de furtuna de noaptea trecută au fost în localitățile Proviţa de Jos şi Proviţa de Sus. Aici șase autoturisme au fost luate de viitura puternică și transportate la o distanță de un kilometru față de locul unde fuseseră parcate. Mașinile au fost complet distruse. Tot la Provița de Jos 7 poduri sunt impracticabile după ce au fost acoperite de aluviuni, iar alte cinci drumuri comunale și două locuințe au fost distruse de viitură. Grav este că totul s-a întâmplat noaptea, iar oamenii abia au apucat să se salveze din casele amenințate de inundații, dar din fericire nu s-au inregistrat și victime.

A plouat torențial câteva ore la rând și în Sinaia, Comarnic, Breaza și Poiana Câmpina, dar aici pagubele au fost mult mai mici. Este vorba doar de câteva gospodării parțial inundate, dar și un teren agricol în suprafață de zece hectare afectat de aluviuni și apă.

Pompierii de la ISU Prahova intervin la această oră în șapte localități din județ unde încearcă să evacueze apa și noroiul din casele și curțile oamenilor.