Confidenţialitate

A murit Sorin Frunzăverde

Doliu pe scena politică! Sorin Frunzăverde s-a stins duminică, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, în urma unei suferințe îndelungate. Avea 59 de ani.

De profesie inginer metalurgist, Sorin Frunzăverde a fost președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin pentru mai multe mandate, dar a de-a lungul anilor și parlamentar, dar și ministru.

Sorin Frunzăverde s-a retras din viața politică după ce a fost condamnat în urmă cu trei ani în dosarul „Voturi pentru Iohannis”.

Reprezentant al Partidului democrat, a fost, pe rând, din 1997 până în 2007,  ministrul apelor, pădurilor și mediului; ministRu al Turismului, apoi, a avut două mandate de ministru al Apărării.

În legislatura 2000-2004, Sorin Frunzăverde a fost ales deputat de Caraș-Severin pe listele Partidului Democrat. A demisionat din Parlament în iunie 2004.

În martie 2012, a demisionat din PDL și a trecut la liberali, fiind ales vicepreședinte al PNL, funcție în care a fost reales și la congresul extraordinar din 2014.

În vara anului 2015, Sorin Frunzăverde a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat că și-ar fi folosit influența de președinte al forului județean pentru a aduce un număr mai mare de voturi pentru Klaus Iohannis în timpul campaniei prezidențiale din 2014. În 2016, Sorin Frunzăverde a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare.