A murit Robin Williams

Celebrul actor american s-ar fi sinucis.

Celebrul actor american Robin Williams a murit la vârsta de 63 de ani. El a fost găsit de poliție în locuința sa din statul California.

Prima variantă luată în calcul de oamenii legii este sinuciderea.

De-a lungul celor 30 de ani de carieră, Robin Williams a jucat în numeroase filme de comedie și a fost recompensat cu un premiu Oscar pentru rolul din ‘Good Will Hunting’ .

Polițiștii din California au deschis o anchetă pentru a afla cauzele și circumstanțele decesului.

Potrivit purtătorului său de cuvânt, Robin Williams suferea de depresie.

La începutul lunii trecute, actorul, care a luptat în trecut cu dependenţa de alcool şi de droguri, s-a internat într-o clinică din din Minnesota, pentru a lua parte la un program de prevenire a dependenţei de alcool.

Într-un comunicat recent Robin Williams spunea că nu mai băuse alcool din 2005, însă intenţiona să ‘îşi reînnoiască angajamentul’ de a continua programul de abstinenţă.

Robin Williams s-a născut la Chicago în 1951. A crescut într-o familie bogată, dar a fost educat, aşa cum a dezvăluit ulterior, de o servitoare. Ulterior a dezvoltat o pasiune pentru comedie.

De altfel după terminarea studiilor a început să susţină numere de stand-up comedy în cluburi de profil. Destul de repede, s-a făcut remarcat şi în televiziune, în emisiuni precum ‘Richard Pryor Show’ şi ‘America 2-Night’.

Succesul a venit odată cu rolul unui extraterestru din serialul ”Mork and Mindy’. Performanţa extraordinară din acel serial l-a transformat rapid într-un actor celebru pe plan naţional. Aşa cum a recunoscut ulterior, celebritatea a venit prea repede, iar tânărul star a trecut printr-o perioadă dificilă, marcată de abuzurile de droguri şi de alcool.

Robin Williams a câştigat premiul Oscar pentru rolul din filmul ‘Good Will Hunting’ şi a primit alte trei nominalizări la Oscar pentru rolurile din ‘Good Morning, Vietnam’, ‘Regele pescar’ şi ‘Cercul poeţilor dispăruţi’. A mai jucat în filmul ‘Mrs. Doubtfire’, iar recent în pelicula ‘Angriest Man in Brooklyn’.