A murit polițistul francez care a făcut schimb cu un ostatic în atacul de la supermarket

Lt-Col Arnaud Beltrame este unul dintre polițiștii care a ajutat la eliberarea luării de ostatici din supermarketul francez, atac petrecut vineri. El a făcut schimb cu unul dintre ostatici pentru ca acesta să fie eliberat.

Jandarmul a suferit însă răni grave și a murit la spital. Bilanțul celor 3 atacuri teroriste succesive ajunge la 4 morți.

Președintele francez Emmanuel Macron l-a avansat în grad și l-a denumit oficial un erou.

Franța a fost ieri ținta unui nou atac. Un islamist radical, REDOUANE LAKDINE în vârstă de 25 de ani a ucis 3 persoane în urma a 3 episoade diferite desfășurate pe parcursul zilei. Mai întâi a ucis doi oameni cărora le-a furat mașina, apoi a împușcat un polițist în zona Carcasonne, iar în final de polițiști, refugiindu-se într-un supermarket din localitatea Trebes.

REDOUANE LAKDINE locuiește în orașul  Carcassonne și era în evidențele poliției, dar numai pentru infracțiuni minore, spune ministrul de Interne francez, Gerard Collomb.

În incercarea de a negocia cu atacatorul, poliția i-a adus la fața locului mama și sora. Fără rezultat însă. După patru ore, atacatorul a fost ucis.

 

Atât președintele Emmanuel Macron cât și premierul Edouard Philippe s-au arătat convinși că este vorba despre un atac terorist, chiar dacă agresorul a acționat singur.

Nivelul de alertă e în continuare ridicat, dar ministrul de Interne avertizează că pericolele nu pândesc doar marile orașe.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS