A murit Hildegard Puwak, fost ministru PSD

Fost ministru al Integrării Europene, Hildegard-Carola Puwak a murit la vârsta de 68 de ani.

Decesul a fost anunţat pe Facebook, de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Cercetător ştiinţific la Institul de Economie Naţională, până în 1992, Hildegard Puwak a fost deputat de Timiş între 1996 – 2002 şi deputat PDSR în perioada 2000 – 2004.

Între 2000-2003, ea a fost ministru în Guvernul Năstase.

„A murit Hildegard Puwak. Rolul ei in ceea ce priveste integrarea Romaniei in Uniunea Europeana nu va putea fi niciodata indeajuns subliniat. Nu cred ca am mai intalnit pe cineva atat de ordonat, de disciplinat, de corect in relatia cu colegii. Am lucrat impreuna si in opozitie si la guvern. Documentele pregatite, solutiile avansate erau impecabile. Tocmai valoarea ei a transformat-o in tinta politica. A fost atacata murdar, familia ei a patimit. Din pacate. Dupa 2004, a suferit, nemeritat, calvarul „anti-coruptiei”. Un destin frant, un om competent mai putin in angrenajul economiei romanesti”, a scris fostul premier Adrian Năstase.

„Cu tristeţe am primit vestea morţii celei care a fost Hildegard Puwak, ministru al Integrării Europene în guvernul Adrian Năstase şi economist cu o profundă înţelegere a fenomenului economic, om de stânga şi un om de echipă. Am apreciat, în toţi anii în care am colaborat, seriozitatea demersului ei politic şi intelectual, responsabilitatea sa şi angajamentul neabătut în slujirea interesului public”, a scris Ion Iliescu pe blogul personal.

Fiul social-democratei, Mihai Puwak, asociat şi administrator al societăţii „P&I Internaţional” SRL, a fost judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, deturnare de fonduri, precum şi de schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, care au creat un prejudiciu de 32.160 euro în dauna bugetului general al Comunităţilor Europene, fiind condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS