Confidenţialitate

A murit fetița care nu a fost lăsată de părinți să se trateze în spital

A murit fetița, în vârstă de 8 ani, din Răducăneni, diagnosticată cu cancer renal în stadiu avansat. Cazul copilei a fost dezbătut de mai multe ori în comisia de la Protecţia Copilului, părinții fiind acuzați că ar fi privat-o de tratamentul necesar și că ar fi ajuns la oncologie mult prea târziu, când deja nu se mai putea face nimic pentru salvarea ei.

Fetiţa, în vârstă de 8 ani, ar fi trebuit sa fie supusa unei interventii chirurgicale. Însă părinții au refuzat, spunând că nu au încredere în medici și că se tem că i s-ar putea fura organele. Când părinţii nu şi-au mai adus fetiţa la tratament, în luna iulie 2017, medicii au informat Direcţia pentru Protecţia Copilului Iaşi iar instituția a dat în judecată familia din Răducăneni. Prin ordonanţă preşedinţială, părinţii au fost obligați să continue tratamentul fetiţei diagnosticate cu cancer renal în formă avansată.

Pe 12 decembrie 2017, copila a fost internată la Spitalul de Copii din Timişoara , unde i s-au făcut toate investigaţiile medicale. Atunci s-a aflat că boala evoluase iar în faza în care se afla atunci, fetiței nu i se putea face transplant medular. A fost trimisă acasă, pentru a face chimioterapie la Iaşi. Pe 9 ianuarie, Directia pentru Protectia Copilului Iași a luat act că pronosticul medicilor specialiști era unul rezervat, fetița având o formă grava și agresivă de cancer, recidivat a 3 a oară.

Deşi părinții au refuzat chimioterapia de linie 3, au colaborat cu medicul de familie şi au asigurat tratamentul medicamentos al copilului. Drept urmare, pentru că starea psiho-emoțională a fetiței era influențată pozitiv de petrecerea timpului în familie, ea a fost lăsată la domiciliu până la sfârșit.