Confidenţialitate

A murit Dave Prowse, actorul care l-a jucat pe Darth Vader

A murit Dave Prowse, actorul care l-a jucat pe Darth Vader în trilogia originală Star Wars. Acesta avea 85 de ani.

David (Dave) Prowse a fost culturist, halterofil și actor, după ce a fost remarcat de George Lucas, în 1971, când făcea figurație ca o gardă de corp într-o altă peliculă.

Regizorul l-a invitat atunci la o audiție pentru rolurile lui Darth Vader și Chewbacca,în primul Star Wars din trilogie, din 1977. Fizicul său impresionant, la o înălțime de 1,98m, l-a făcut să iasă ușor în evidență.

Actorul David (Dave) Prowse a ales să fie Darth Vader pentru că ”toată lumea își amintește personajul negativ”, după cum a avea să explice într-un interviu.

Primul rol l-a avut în 1967 în ”Casino Royale”, apoi a mai jucat în ”Hammerhead”, ”The Horror of Frankenstein”, ”A Clockwork Orange” și alte câteva pelicule unde a avut roluri mici, pentru ca în 1977 să apară în costumul lui Darth Vader.

Actorul a dezvăluit că se confruntă cu demenţa la scurt timp după ce a fost lansat primul trailer al celui de-al şaptelea episod – „Star Wars: The Force Awakens“.

Ultima apariție pe marile ecrane a fost în 2015 în documentarul spaniol ”I Am Your Father”, în care își spunea povestea.