Confidenţialitate

A murit Aretha Franklin

Faimoasa cântăreață americană Aretha Franklin a încetat din viaţă la vârsta de 76 de ani.

Potrivit unui comunicat oficial, artista s-a stins joi, la ora locală 9:50, ”fiind înconjurată de familie, în locuinţa sa din oraşul Detroit”.

Regina Muzicii Soul  este considerată de revista Time una dintre cele mai influente femei ale secolului al XX-lea.

În 2008, Rolling Stone a clasat-o pe primul loc în topul „100 Greatest Singers of All Time”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aretha Franklin a avut 20 de piese pe locul unu în topul Hot R&B/Hip-Hop Songs din SUA și două piese au ajuns pe primul loc în Billboard Hot 100.

Este vorba despre „Respect” (1967) și „I Knew You Were Waiting (For Me)” (1987), un duet cu George Michael.

Aretha Franklin, diagnosticată cu cancer în 2010, a avut cea mai recentă apariţie publică în noiembrie 2017, în beneficiul fundaţiei lui Elton John pentru lupta împotriva SIDA.

Artista a susţinut ultimul concert la Philadelphia (pe coasta de est) în august 2017. ”A fost un spectacol uimitor având în vedere faptul că Aretha se lupta deja cu epuizarea şi deshidratarea”, a spus Roger Friedman pe site-ul său.

În decursul prolificei sale cariere, cântăreaţa a obţinut 18 premii Grammy.

Cele mai cunoscute hituri ale Reginei Muzicii Soul,Aretha Franklin, sunt ”(You Make Me Feel Like) A Natural Woman”, ”Day Dreaming”, ”Jump to It”, ”Freeway of Love” și ”A Rose Is Still A Rose”.

În 2005, a primit Medalia pentru Libertate din partea preşedintelui George W. Bush, fiind cea mai înaltă distincţie americană acordată civililor.

În ianuarie 2009, a cântat în cadrul ceremoniei de învestitură a preşedintelui Barack Obama, primul preşedinte de culoare din istoria Statelor Unite.