Confidenţialitate

A murit Alan Rickman, interpretul profesorului Snape din “Harry Potter”

Actorul britanic Alan Rickman, intepretul profesorului Severus Snape din seria “Harry Potter”, a murit astăzi la Londra. Anunțul a fost făcut de agentul de presă al artistului, după cum relatează BBC. Actorul avea 69 de ani și suferea de cancer.

 

” A murit înconjurat de familie şi de prieteni” – se afirmă în declaraţia oficială dată publicităţii de familia artistului.

 

 

Alan Rickman a fost unul dintre cei mai îndrăgiți actori britanici, grație vocii sale inconfundabile , dar mai ales a felului în care a interpretat câteva personaje memorabile. Vorbim aici despre profesorul Severus Snape din “Harry Potter” sau rolul lui Hans Gruber  în filmul de acțiune “Die Hard”. De-a lungul carierei, starul britanic a câștigat premiul BAFTA pentru rolul șerifului din Nottingham din filmul Robin Hood Prince of Thieves și premiul Primetime Emmy, pentru evoluția sa din miniseria TV “Rasputin”. Pentru același rol, Alan Rickman a fost recompensat și cu Globul de Aur.

S-a remarcat apoi și în comedia romantică “Love Actually” dar a impresionat și în numeroase spectacole de teatru. A jucat și în “Sense and Sensibillity”, “Michael Collins”, filme care i-au mai adus alte nominalizări la premiile Bafta.

 

“Actorii sunt agenți ai schimbării. Un film, un spectacol de teatru, o compoziție muzicală sau o carte pot face diferența. Pot schimba lumea” – obișnuia să spună Alan Rickman.