A murit actriţa Zsa Zsa Gabor

Actriţa Zsa Zsa Gabor a încetat din viaţă duminică după-amiază la vârsta de 99 de ani.

Gabor este o adevărată legendă a Hollywood-ului, cunoscută pentru frumuseţe, eleganţă, dar şi pentru cele nouă căsnicii, fiind la un moment dat căsătorită cu fondatorul lanţului hotelier Hilton.

Ea s-a născut în Ungaria, iar după izbucnirea celui de-al doilea război mondial a emigrat în Statele Unite, relatează Reuters.

Agentul Ed Lozzi a anunţat că actriţa de origine maghiară a decedat în propria locuinţă, ea urma să împlinească 100 de ani în februarie, însă a murit în urma unui atac de cord.

 

Deşi talentul ei actoricesc era rareori lăudat de critici, Zsa Zsa Gabor a reuşit să-şi lanseze o carieră de lungă durată la Hollywood. Aceasta a jucat în 41 de filme de-a lungul unei cariere de 44 de ani şi în multe alte seriale realizate în studiourile din Los Angeles.

Cele mai bune roluri jucate de actriţa maghiară au fost în ”Moulin Rouge” şi ”Lili”.

 

Zsa Zsa Gabor a stat departe în ultimii ani de lumina reflectoarelor din cauza problemelor grave de sănătate, aceasta a rămas parţial paralizată în urma unui accident de maşină, care a avut loc în 2002 în Beverly Hills. De asemenea, actriţa a supravieţuit în urma a două accidente vasculare cerebrale din 2005 şi 2007.

În 2011, medicii i-au amputat piciorul drept deasupra genunchiului din cauza unei infecţii puternice, care îi punea în pericol viaşa. De asemenea, cu doar două zile înainte de aniversarea ei de 99 de ani, actriţa a ajuns în stare gravă la spital din cauza unor probleme respiratorii.

Zsa Zsa Gabor s-a născut într-o familie bogată de evrei maghiari şi a reuşit să câştige în 1936 concursul de frumuseţe Miss Ungaria. După izbucnirea celui de-al doilea război mondial, Zsa Zsa Gabor a fugit împreună cu surorile ei, Magda şi Eva, în Statele Unite.

La scurt timp după ce surorile au ajuns la Hollywood, Eva a început să lucreze ca actriţă, în vreme ce Zsa Zsa s-a căsătorit cu antreprenorul Conrad Hilton.

În 1949, Zsa Zsa s-a căsătorit cu ”adevărata ei iubire”, actorul britanic George Sanders. Însă, acesta a divorţat de frumoasa unguroaică şi s-a căsătorit cu sora ei, Magda Gabor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS