Confidenţialitate

A murit actrița Tatiana Iekel, mama lui Florin Piersic Jr.

A încetat din viață, actrița Tatiana Iekel. Ea a fost prima soție a actorului Florin Piersic și mama actorului Florin Piersic Jr.

Tatiana Iekel a jucat la Teatrul Mic din București, imediat ce a terminat Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L Caragiale. “Aici a jucat fără întrerupere, cu mare dragoste și un talent inegalabil, până la vârsta pensionării“, spun reprezentanții teatrului. De-a lungul vieții, a jucat peste 70 de roluri, pline de substanță și apreciate foarte mult de publicul românesc.

“Zboară cocorii” de Victor Rozov (1958), în regia lui Mihai Raicu, a fost primul spectacol în care a fost distribuită într-un rol principal (Veronica Bogdanova). Atunci, a jucat alături de nume precum Iurie Darie și Ion Gheorghiu. A avut un succes de neuitat și a participat în delegația Rusiei la Cannes, care promova filmul omonim, cu Tatiana Samoilova în rolul principal, precizează Teatrul Mic.

Să joc teatru a fost bucuria mea cea mai mare! Este ca o patimă fără sfârșit… “, mărturisea Tatiana Iekel în volumul “Teatrul Mic. 50 de ani”.

Ea a jucat și în filmul “Sieranevada“, regizat de Cristi Puiu, rol pentru care a primit o nominalizare în acest an la Premiile Gopo la categoria “Cea mai bună actriță în rol secundar”.

Ultimul personaj în chipul căruia a fost distribuită pe scena Teatrului Mic, Evelyn Thomas, a fost în spectacolul “Cum gândește Amy”, regizat de Cătălina Buzoianu (2005).

Tatiana Iekel s-a născut  la Iași, pe 10 octombrie 1932.