A intrat in vigoare Obamacare, legea de reforma a sistemului medical american

Este de aşteptat ca proiectul să întâmpline dificultăţi de punere în aplicare.

Legea prin care în jur de 2 milioane de americani vor avea asigurări de sănătate pentru prima oară în viață a intrat în vigoare.

Reforma sistemului de sănătate al SUA, considerată cea mai amplă din ultimele 5 decenii, a fost promovată intens de administraţia condusă de Barack Obama. Pentru liderul de la Casa Albă, aceasta s-a dovedit o grea provocare, atrăgându-i tot mai multă nepopularitate în ultimele luni.

Platforma online de înscriere a asiguraţilor s-a confruntat cu încă de la lansarea sa, în octombrie anul trecut.

Companiile de asigurări au anulat milioane de polițe, considerând că acesta nu mai îndeplinesc cerințele legislației, cu toate că preşedintele a promis că posesorii nu vor fi nevoiţi să renunțe la ele dacă sunt mulțumiți.

Mai apoi, unele grupuri religioase au obţinut în instanţă excepţii de la regula potrivit căreia membrii lor sunt obligaţi să acopere, prin asigurarea medicală, cheltuieli privind contracepția.

Medicii şi directorii de spitale se aşteaptă la noi dificultăţi de punere în aplicare a noului sistem, potrivit Reuters.

Affordable Care Act, în limbaj popular Obamacare, are scopul de a reduce dramatic numărul de americani care nu dispun de asigurări de sănătate, pe care guvernul de la Washington l-a estimat la mai mult de 45 milioane de euro.