Confidenţialitate

A început producţia măştilor de protecție în România

Ministrul Economiei a anunţat, duminică, startul producţiei în România pentru măştile de protecție.

”Astăzi a început producţia primelor măşti în România! Cu toate ”motoarele” turate mergem înainte. S-a început instalarea utilajelor şi testul de producţie. În scurt timp vor produce 150.000 de măşti pe zi, iar din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăţi pe zi, respectiv, aproximativ 4 milioane de măşti lunar”, a scris Virgil Popescu pe Facebook.

”Le mulţumesc celor de la Techtex, membră a grupului Taparo, care produc materialul exterior al măştilor, primele două straturi, dar de acum şi produsul finit. Vom ajuta compania românească să investească în continuare pentru a produce şi ultimul strat pentru măşti tot în ţara noastră. Pentru că în aceste zile de criză globală avem nevoie de propriile resurse pentru a-i proteja pe români, pe cei din prima linie. Împreună facem România bine”, adăugat.

Virgil Popescu anunţase, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că o companie privată va începe prima producţie de măşti, urmând să realizeze 150.000 pe zi şi aproximativ 4 milioane pe lună. Din 15 aprilie, aceasta va produce zilnic 500.000 de măşti FFP2 şi 100.000 de măşti FFP3.