Confidenţialitate

A început pelerinajul de Sfântul Andrei în județul Constanța, cu restricții | AUDIO

Este un pelerinaj cu restricții: au voie numai credicioșii care locuiesc localitatea Ion Corvin,  acolo unde are loc ceremonia religioasă.

Pe o vreme mohorâtă cu lapoviță și ninsoare, s-au format cozi de mașini la intrarea în localitatea Ion Corvin încă de dimineață. Și preoții au fost opriți la filtrele polițiștilor.

Credincioșii nu au voie să intre în Peștera Sfântului Andrei. Ceremonia este organizată în aer liber.

Sunt zeci de credicioși deja pe platoul din fața scenei.  Peste 130 de jandarmi şi poliţişti se asigură că sunre respectate toate regulile sanitare.

Iată ce a răspuns Arhiepiscopul Teodosie, întrebat, într-o emisiune la Constanța TV, dacă nu cumva pierderea unei singure vieţi omeneşti în urma posibilei infectări cu coronavirus la pelerinaj ar fi un preţ prea mare plătit pentru ca evenimentul religios să aibă loc:

„Cine vine la sărbătoare, dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare, a venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Nu există sănătate publică, omul se îmbolnăvește mai întâi înăuntru, în suflet. Dacă sufletul este trist, orice tristețe aduce boală.”

Au existat și declarații publice dure între autorități și Arhiepiscopul Tomisului Teodosie, care a contestat în instanță decizia Comitetului Județean pentru situații de urgență. Teodosie cerea ca la acest pelerinaj să poată participa toți credicionșii, însă instanța a respins cererea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu