A început carnavalul de la Köln

Este perioada carnavalurilor. Până la Postul Paștelui, în multe orașe din lume se organizează petreceri stradale care țin din zori și până spre miezul nopții. Cele mai cunoscute evenimente din lume, care strâng milioane de turiști, sunt cele de la Rio, Brazilia, și Veneția, Italia. În Europa, cel mai vechi carnaval este cel din Santa Cruz de Tenerife. Turiștii sunt atrași în fiecare an și la Nisa; în 2016, în orașul de pe malul Mediteranei, serbările încep luni.

Una dintre cele mai mari petreceri stradale se desfășoară și la Köln. Evenimentul, o replică germană a celebrului Carnaval de la Rio, începe astăzi. Și anul acesta, sunt așteptați peste un milion de vizitatori din toate colţurile lumii.

În mod tradiţional, cea dintâi zi este dedicată femeilor, astfel că încă de la primele ore ale dimineţii, femeile defilează pe străzi, îmbrăcate în ţinute cât se poate de variate.

Punctul culminant al petrecerilor este atins în Lunea Rozelor, pe 8 februarie anul acesta. La ora 10.30, începe parada oficială, care se revarsă pe străzile orașului, într-un spectacol colorat. Cei peste 10.000 de participanți împart dulciuri, flori și mici cadouri spectatorilor. Petrecerile continuă până târziu în noapte, în cafenele și în restaurante.

Carnavalul, denumit și ”Al cincilea anotimp”, este organizat la Köln din 1823. Petrecerile durează o săptămână, până la Miercurea Cenușii, pe 10 februarie, zi care marchează începutul Postului Paștelui pentru romano-catolici.

Köln se află pe malul Rinului, în landul Renania de Nord-Westfalia, fiind pe locul patru ca mărime după Berlin, Hamburg și München. Poate fi vizitat în orice perioadă a anului. De altfel, e de preferat în cazul celor care vor să descopere orașul în liniște. Köln este o metropolă culturală, cu muzee, galerii de artă, teatre, statui și săli de concerte la tot pasul.

Românii au zbor direct spre Köln; cursa este operată de o companie low-cost și în două ore și trei sferturi sunt la destinație.

Articole Similare