A inceput Bacalaureatul, cu proba de Limba romana, oral

În mai multe județe, profesorii au amenințat cu proteste, pentru că se se simt jigniţi de sumele mici pe care le primesc în comisiile de supraveghere și evaluare.

Cadrele didactice se simt umilite cu banii primiţi ca supraveghetori şi evaluatori la Bacalaureat. În aceste condiții, negocierile cu Ministerul Educației nu s-au încheiat, spune Marius Nistor, președintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ ‘Spiru Haret.

Unii profesori amenință că vor boicota examenul, dacă nu vor fi plătiți pe măsură, spune liderului sindicatului din învăţământ din Timiș, Radu Bilavu.

Și în Vrancea profesorii sunt nemulţumiţi, dar situaţia nu este atât de gravă încât să fie boicotată susţinerea examenului de bacalaureat, spune Emil Tudor, președintele Sindicatului Liber din Invatamant din județ.

La Brașov tot mai multe cadre didactice refuză să facă parte din comisiile de bacalaureat din cauza sumelor mici cu care sunt plătiți, spune Mara Ligia Sezonov, președintele sindicatului din Invatamant Preuniversitar ‘Diaconul Coresi’ din Brasov.

Rezultatele bacalaureatului vor fi afișate pe 7 iulie, iar contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi. Notele finale, după rezolvarea contestațiilor vor fi afișate pe 11 iulie.